0

Нямате артикули в количката.

Фъстъчено масло БЕЛУН

Фъстъчено масло БЕЛУН

Фъстъчено масло БЕЛУН се прави само от 100 % изпечени фъстъци. БЕЗ добавена палмова мазнина! Без добавена сол! Без добавени емулгатори, подсладители или консерванти! Само ФЪСТЪЦИ !

Фъстъченото масло съдържа веществото ресвератрол. То е естествен антибиотик на някой растения, синтезиран от тях, за да ги защитава от някои вредни гъбички и бактерии. Същото вещество се съдържа и в червените вина.

Смята се, че молекулата на това вещество носи редица здравословни ползи: против рак, против стареене, противовирусни, противовъзпалителни, защитава нервната система, забавя стареенето и др.

Смята се, че консумацията на богатото на мононенаситени мастни киселини и на ресвератрол фъстъчено масло води до снижаване на лошия и увеличаване на добрия холестерол.

Здравословни ползи от консумацията на фъстъчено масло

  • Антимикробен ефект – смята се, че ресвератролът подобрява дейността на имунната система;
  • Кардиопротективен ефект – приема се, че богатите на мононенаситени мастни киселини фъстъчени мазнини стимулират понижаването на лошия холестерол и така намаляват сърдечните рискове.

Здравословни рискове

  • Малък процент от населението е чувствително към консумацията на фъстъци. Ето защо богатото на протеини фъстъчено масло следва да се избягва от хора с установени алергии към бобови храни;

 

 

Изпратете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *