Ние сме РАД-МАР ООД, познати повече под търговската си марка БЕЛУН. Специализирани сме в производството на тахани от ядки и семена, ядкови пасти и масла от ядки. Това е малък семеен бизнес, позициониран в гр. Добрич. Фирмата ни има дълга история от зората на демокрацията в България. Дълго време дейността ни беше свързана с производство и тъговия на едро и дребно на плодове и зеленчуци. Днес това е само част от нашата семейна история, с която се гордеем. През годините инвестирахме в собствени насаждения – орехи и лешници. Отглеждаме ги биологично, край гр. Добрич, спазвайки регламентите на ЕС за биологично земеделие. Смятаме това за един от най-големите си плюсове, защото имаме контрол над суровините с които работим още от техния зародиш.

Взаимствахме името “БЕЛУН” от славянският бог на плодородието, доброто и светлината, като искахме с това да “орисаме” продуктите си и да им дадем единствено любов и положителна енергия.

Производството ни е био сертифицирано по европейския регламент и е под контрола на „КОСМОСЕРТ – услуги за сертифициране“, клон България. Работим по международния стандарт за безопасност на хранителните продукти – IFS, сертифицирани от TUV Nord Bulgaria.
И днес продължаваме да развиваме първоначалната си идея, като непрекъснато добавяме към асортимента си нови интересни продукти. Правим всичко с търпение, любов, упорит труд и професионализъм. Стремим се постоянно да повишаваме продуктовата безопасност и качество, чрез нови инвестиции в оборудване и технологии. Постигаме всичко това, без да влагаме в продуктите си консерванти, оцветители, емулгатори и палмови мазнини. Именно заради това на нас се доверяват партньори както в България, така и извън нейните предели. Произвеждаме освен нашите продукти и такива по поръчка за чужди марки. Нашите продукти, не са само в познатите малки бурканчета. Голяма част от тях се използват като суровини за други производства – на печива, протеинови и сурови барчета, сладоледи, шоколади, кремове, салати и други. По този начин косвено хората от цяла Европа и Света се докосват до това, което правим.

Сертификати:

Certificate_Bio_COSMOCERT_Rad-Mar

IFS 170737 RAD-MAR OOD IFS ZA 17 kl bg-logo

IFS 170737 RAD-MAR OOD IFS ZA 17 kl en-logo